Тарифи на електроенергію в Україні можуть змінитися трохи більше, ніж за місяць. Таким прогнозом поділився засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму телеграм-каналі.

Експерт зазначив, що останнім часом в інфопросторі збільшилася кількість заяв щодо підвищення тарифів на світло для населення.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Зокрема, міністр енергетики Герман Галущенко після останніх російських атак на енергосистему нагадав, що торік урятувати ситуацію дозволило підняття тарифу для побутових споживачів. Це непросте рішення дозволило відновити об'єкти та пройти зиму без відключень.

Олег Попенко вважає, що на тлі останніх обстрілів енергосистеми це може означати "анонс" майбутнього підвищення цін на електрику. За його прогнозами, новий тариф можуть запровадити вже на початку літа, а вартість кіловата піднімуть до 3,5-3,7 гривні.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

"Подібні заяви лунають вже кілька останніх тижнів, і я впевнений у зростанні тарифів для населення. Збільшаться тарифи на електроенергію з 01.06. до 3,5-3,7 грн за кВт-год", - прогнозує Олег Попенко.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін t.me/OlehPopenko/5594
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін t.me/OlehPopenko/5594

Раніше нардеп Олексій Кучеренко заявляв, що тариф на електроенергію потрібно підняти хоча б до рівня собівартості її виробництва – до 3,5 гривні за кВт/год. Якщо новий тариф буде саме таким, то за прогнозами суми у платіжках українців у середньому збільшаться на 350-600 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, новий тариф на світ: у Раді розповіли, коли чекати подорожчання.

Також наш портал інформував, готувати їжу на багатті поки не доведеться: скільки буде діяти фіксований тариф на газ.

Крім того, ми писали, регулярні відключення світла чекають на 12 областей України: експерт травмував впевненість громадян.