Малозабезпечені українці мають право на житлову субсидію, яка частково покриває витрати на комунальні послуги. Проте існує низка нюансів, за яких у допомозі відмовляють. Про це йдеться на порталі "Дія".

Субсидії надаються для покриття витрат домогосподарства на газ, воду, вивіз сміття, електроенергію, керування будинком або купівлю твердого та рідкого палива для побутових потреб. Оформлення допомоги українцям спростили, але у ряді випадків її можуть просто не призначити.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Так, залишитися без субсидії можуть сім'ї, які мають у власності квартиру площею понад 130 квадратних метрів або будинок – понад 230 квадратних метрів. Виняток із правил - дитячі будинки сімейного типу, також багатодітні сім'ї.

Також залишитися без субсидії можуть особи, які володіють двома та більше автомобілями віком до 15 років, крім причепа чи мопеда. Допомоги можуть відмовити, якщо сім'я має новий автомобіль - не старше 5 років.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Якщо протягом року до подання заяви на субсидію, хтось із членів сім'ї робив купівлю на суму понад 50 тисяч гривень, слід очікувати відмови у допомозі. Також без субсидії залишаться громадяни, які тримають на депозиті від 100 тисяч гривень та більше.

Субсидіанти зобов'язані в 30-денний термін інформувати ПФУ про зміну складу домогосподарства. Щоб не втратити право на допомогу, необхідно подати нові заяви та декларації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги.

Також наш портал інформував, як отримати субсидію за 10 хвилин: українцям дали інструкцію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.