Боржникам загрожує неприємна зустріч із колекторами, оскільки комунальники вирішили посилити боротьбу із неплатниками. Про це стало відомо з нового тендеру в системі prozorro.

Комунальне підприємство "Житомирводоканал" оголосило тендер, від якого боржникам стало недобре. Щоб мотивувати людей повертати заборгованість, комунальники вирішили найняти колекторів.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Водоканал готовий заплатити 1 137 150 гривень, щоб колектори до кінця 2024 року допомогли зменшити заборгованість споживачів. До речі, боржників налічується 1300. У тендерній документації йдеться про те, що загальна сума боргу всіх неплатників - 5 млн 750 тис. грн.

Тендер на послуги колекторів. Фото: скрін prozorro.gov.ua
Тендер на послуги колекторів. Фото: скрін prozorro.gov.ua

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У "Житомирводоканалі" зазначили, що залучення колекторів дасть підприємству додаткові важелі впливу, які допоможуть покращити платіжну дисципліну деяких споживачів.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що з початку 2024 року в Україні скасували мораторій, який забороняв нараховувати пеню та штрафи, а також відключати комунальні послуги боржникам. Ці "важелі впливу" вже активно використовуються постачальниками послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.