Згідно з останнім Меморандумом, у грудні минулого року парламенту було запропоновано новий закон. Його мета – зробити правила строгішими для всіх українців, хто працює з платежами, наприклад, з переказом грошей з картки на картку.

Влада сподівається, що до кінця травня цього року закон буде прийнятий. Але це не все, що планує Національний банк України (НБУ).

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Ось що ще вони хочуть зробити:

До кінця серпня НБУ хоче розробити спеціальний документ, який допоможе оцінити, які ризики можуть виникнути в роботі з платежами. Потім, до кінця року, ці ідеї планується втілити в життя.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Є ще один важливий документ, який НБУ має намір підготувати до кінця липня. Він буде про те, як контролювати звичайні перекази грошей між людьми (це називають p2p платежами) та інші схожі операції.

Головна ціль – знати, як виявляти і запобігати дивним або підозрілим транзакціям. І до кінця жовтня ці правила хочуть зробити офіційними.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Представник НБУ розказав, що вони хочуть ввести нові правила під час воєнного стану. Це означає, що будуть ліміти на те, скільки разів та на яку суму ви можете робити перекази з електронних карток.

Також хочуть обмежити, скільки грошей можна зняти готівкою через банкомати. Це роблять для того, щоб усе було безпечно і ніхто не зміг зловживати фінансовою системою в такий складний час.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua чому банки блокують картки за перекази: що треба знати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, гроші спишуть з рахунку без вашого відома: українців суворо попередили

Також, Знай.ua писав про нацбанк хоче урізати перекази українців: які нововведення готують