Комунальні підприємства активно борються з неплатниками, зокрема, домагаються виплати боргу в судовому порядку. Яка сума заборгованості може стати приводом для звернення до суду, розповіла адвокатка Людмила Янчук у коментарі "Суспільному".

Українцям, які не платять за комуналку, загрожує не лише відключення послуг, а й примусове стягнення боргу через суд.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

За словами адвокатки, споживач зобов'язаний платити за надані послуги у встановлений термін. Якщо гроші не надійшли на рахунок постачальника у необхідний період, то споживач уже вважається боржником і на нього можуть подати до суду.

Таким чином, на споживача можуть подати до суду не лише якщо він не платить місяцями та заборгував тисячі гривень, а і якщо сума боргу становить лише 100 гривень.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

"Юрист отримує завдання підготувати позови. Ці позови йдуть анкетами, в яких є сума заборгованості, прізвища та адреса. Юристу дали перелік боржників по будинку й він, зазвичай, по цьому готує. Він не буде дивитися, чи у когось 100 гривень борг, чи 10 тисяч гривень. Готує по усім боржникам", - пояснила правозахисниця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам приготуватися: як українці можуть втратити житло, якщо не платитимуть.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити доведеться більше, ніж заборгували: комунальники порадували неплатників.