Українці отримують дві платіжки за газ – за спожиті обсяги палива та його доставку. Друга платіжка, як і перша, є обов'язковою для оплати, але є винятки з правил. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

Плата за доставку газу стягується, навіть якщо домогосподарство не споживає блакитне паливо. У такому разі споживачеві нараховується мінімальний платіж, залежно від кількості встановлених газових приладів.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Утім є категорії українців, які можуть не платити за транспортування газу. Мова про осіб, яким припинено газопостачання та було "відрізано" трубу. У такому разі газ фактично не доставляється до будинку і платити за послугу немає потреби.

Варто зазначити, що для споживачів, які в майбутньому планують користуватися газом, заощадити таким чином не вийде. Якщо відрізати газ, то за повторне підключення доведеться платити окремо. Це може бути набагато дорожче, ніж регулярна плата за доставку.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що тарифи на доставку газу варіюються від 0,38 до 2,39 гривні за кубометр. Вартість залежить від регіону, а також кількості споживачів - чим їх більше, тим дешевша плата.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, закон дозволяє не платити: коли українці можуть ігнорувати комунальні платіжки.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, ми писали, що за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.