Несподівано з'ясувалося, що переважна більшість українців – поціновувачі зручності, не поспішають відключати техніку від розеток. З проведеного дослідження стало ясно, що 39% респондентів взагалі не надавали значення цій звичці, дозволяючи своїм електроприладам залишатися вічно включеними.

Навіть ті, хто схильний до більш дбайливого ставлення до електроприладів, виявляють обережність не завжди. Ось так, лише 5% українців відключають свою техніку перед сном – решта або забувається, або вважає, що це зайве.

Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube
Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube

Серед тих, хто все ж таки стежить за споживанням електроенергії, найпопулярнішими для відключення виявилися зарядки від смартфонів та ноутбуків. Цікаво, що хтось навіть роз'єднує холодильник – можливо, щоб уникнути випадкового включення у нічний час чи просто за звичкою.

Чому ж українці роблять це?

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Більшість опитаних (77%) бояться коротких замикань, що безумовно зрозуміло. Економія електроенергії цікавить лише 12% опитаних, і навіть менше – 1% – дбають про фонове випромінювання. Це, здавалося б, простий крок для збереження енергії та коштів.

Розетка, електрика / фото: Freepik
Розетка, електрика / фото: Freepik

Але не все так однозначно. Переважна більшість українців (67%) не виявила бажання відключати техніку з розеток для економії грошей на електроенергії. Цікаво, що 21% готові випробувати цей метод, а 12% вже використовують його.

Серед тих, хто цікавиться такими питаннями, половина (50%) розглядає або використовує розумні розетки, відкриті для автоматичного відключення техніки.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з економіте купу грошей: чим замінити магазинний кондиціонер для прання - результат здивує

Також наш портал інформував нові тарифи на водопостачання: як врятуватися від "космічних" платіжок.

Заощаджуєте гроші, але отримаєте великі проблеми: "Газмережі" застерегли всіх споживачів