19 березня в Чигирині заговорили про підвищення тарифів на воду майже вдвічі. Люди збирають воду з колодязя, бо не всі можуть дозволити собі купити навіть у пляшках.

Тетяна, мешканка міста, обурена. Вона розповідає, що в місті вода погана з того часу, як вона тут мешкає, з 1977 року.

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube
Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

Щоб пити воду із крана, її потрібно очистити: спочатку відстоюють, потім кип'ятять. А ще часто з крана тече іржа. Тетяна каже, що вона не може доїхати до колодязя, бо нічим. Вона не купує пляшку, бо всі гроші витрачає на ліки.

З пенсії 3000 гривень вона платить 1500 за комуналку і не розуміє, чому хочуть підняти тариф, якщо вода й так поганої якості, а ремонтувати труби не в пріоритеті. Мешканцям доводиться заощаджувати воду, але рахунки виявляються більшими навіть просто після змивання в туалеті.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Люди вийшли на мітинг, бо тарифи хочуть підняти вже вдруге за час війни. Якщо тариф буде 100 гривень, то за воду доведеться платити аж 1000.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Мешканка Ольга живе тут 36 років і каже, що через високі ціни люди накопичують борги. Вона хоче, щоб влада не піднімала ціни. Тарифи можуть підняти на 100%. Ольга каже, що коли піднімають ціни, то мусять щось покращити, але нічого не роблять.

Воду в Чигирині щомісяця перевіряють і, за словами комунальників, вона завжди якісна. 2022 року підняли тариф, бо були борги, а без цього підприємство могло збанкрутувати.

2023 року міська рада допомагала фінансово, але на 2024 рік така допомога не передбачена. Через подорожчання всього тарифи вже не покривають витрати, і без підвищення підприємство працюватиме на збиток.

Поки вода коштує 54 гривні 73 копійки за куб, після підвищення буде 103 гривні 24 копійки. Якщо ціни зростуть ще більше, підприємство знову буде у збитку.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 3 1 березня – останній термін: це потрібно зробити кожному

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, мандрівникам доведеться потопати у боргах: наближається новий тарифний "армагедон"