Українці мають можливість оскаржити надані комунальні послуги. Наприклад, не платити за холодні батареї у опалювальний сезон чи гарячу воду, яка насправді ледь тепла.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Нерідко споживачі скаржаться, що у розпал опалювального сезону їх батареї ледь теплі, а рахунки приходять із "космічними" нарахуваннями. Бувають нюанси й з іншими комунальними послугами. Нерідко постачальники самі ініціюють перерахунок, але бувають тупикові ситуації.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Держпродспоживслужба відновлює позапланові перевірки підприємств, що надають комунальні послуги. Водночас українцям нагадують, що підставою для перевірки може стати звернення споживача.

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

Так, якщо у споживача з'явилися вагомі причини сумніватися в якості наданих послуг, їх можна оскаржити. Найчастіше проводиться перерахунок за період, коли послуги надавалися не в повному обсязі чи неналежної якості.

Подати звернення до Держпродспоживслужби у своєму регіоні можна листом, електронною поштою або звернувшись по телефону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прогнози не на користь гаманців споживачів: як може змінитися тариф на електроенергію.

Також наш портал інформував, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.