Рідкісні українські монети оцінюються колекціонерами у фантастичні суми. Найцікавіше, що деякі цінні копійки можна виявити досить просто – за допомогою магніту. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Деякі українські монети можуть принести великі гроші тим, хто їх знайде. Більшість можна впізнати за низкою специфічних особливостей, деякі просто з допомогою магніту.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на аукціоні з'явився цікавий лот – монета номіналом 10 копійок 1992 року. Головна її особливість – метал, з якого вона зроблена магнітиться. Цінник монети викликає здивування – 35,5 тисячі гривень. При цьому копійка не в ідеальному стані та має незначні дефекти.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Можливі сліди зберігання та транспортування у вигляді окисів, потертостей, забруднень, і т.п., - без критичних втрат, все так, як на фото", - йдеться в описі лота.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Потенційні покупці вже зробили 8 ставок, і нинішній цінник монети може ще суттєво збільшитися. Загалом за лотом стежить понад 60 осіб, а отже шанси продати монету максимально високі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються в 200 доларів.