Уряд анонсував підвищення мінімальної заробітної плати з поточних 7100 гривень до 8000 гривень, що має на меті трохи розрадити українців, які зтикаються з постійним підвищенням цін у першу чергу на продукти харчування.

Економісти у цілому позитивно оцінили намагання можновладців але зауважують, що підвищення мінімальної зарплати не встигає за темпами інфляції, яка спостерігалась останнім часом. Вони наголошують, що сам факт збільшення мінімального доходу має позитивний вплив як на економіку в цілому, так і на стабільність на ринку праці.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Перед початком повномасштабного вторгнення мінімальна заробітна плата в Україні становила 6500 гривень. Проте з того часу країна зазнала значної інфляції, яка знецінила національну валюту приблизно на третину. Попри це, уряду вдалося стабілізувати економічну ситуацію, з інфляцією минулого року на рівні 5,1%, що експерти вважають прийнятним показником у даній ситуації.

Крім підвищення мінімальної зарплати, передбачається також зростання єдиної соціальної виплати для приватних підприємців, яка збільшиться з 1562 гривень до 1760 гривень.

Популярні новини зараз
Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Варто пам'ятати

Серед українців виникло занепокоєння щодо ймовірної затримки пенсій та інших соціальних виплат. Чи можливі проблеми із фінансуванням виплат після березневої індексації, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічної пресконференції.

З 1 березня в Україні провели щорічну індексацію пенсій, незважаючи на фінансові труднощі, спровоковані повномасштабною війною. В уряді заявили, що українці отримають збільшені пенсії згідно з графіком виплат.