Серед українців виникло занепокоєння щодо ймовірної затримки пенсій та інших соціальних виплат. Чи можливі проблеми із фінансуванням виплат після березневої індексації, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічної пресконференції.

З 1 березня в Україні провели щорічну індексацію пенсій, незважаючи на фінансові труднощі, спровоковані повномасштабною війною. В уряді заявили, що українці отримають збільшені пенсії згідно з графіком виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Все буде вчасно – індексація і виплати. І це важливе соціальне зобов'язання. Всі інші, а це понад 30 соціальних зобов'язань уряд і країна виконують у повній мірі", - запевнив чиновник.

За словами Дениса Шмигаля, незважаючи на всі фінансові виклики, уряд продовжить виконувати свої зобов'язання перед громадянами. Усі виплати, включаючи пенсії та соціальну допомогу, надаватимуться своєчасно.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Цього року пенсіонерам проіндексували виплати на 7,9%. Мінімальний розмір підвищення становить 100 гривень, а максимальний – близько 1500 гривень. Варто зазначити, що під перерахунок потрапили близько 10 мільйонів пенсіонерів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.

Також наш портал інформував, соцвиплати від держави чи допомогу благодійників: українців попередили, як не залишитися з порожнім гаманцем.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.