Кожний місяць, українці передають показники лічильника води до водоканалу. Щоб забезпечити правильне їх відображення пристрій повинен працювати справно. В іншому випадку власникам загрожують штрафні санкції.

Про те, як визначити поломку лічильника води, куди звертатися та, що обійдеться не дешево, розповіли в КП "Черкасиводоканал".

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Як зрозуміти, що лічильник зламаний

  • Під склом зібралася вода або так званий конденсат,
  • краплі води між корпусом та кришкою лічильника
  • пошкоджена пломбувальна нитка чи пломба
  • покажчик/екран не працює
  • індикатор води рухається з іншою швидкістю
  • зросли/зменшилися обсяги води в порівнянні з минулим місяцем або показники не змінюються

Виправити ситуацію можна, звернувшись до водоканалу. Вони засвідчать факт несправності приладу та проведуть розпломбування. Якщо прилад не підлягає ремонту, то споживачеві доведеться купувати новий. Обирати лічильник потрібно лише в офіційних та надійних магазинах.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Чим загрожує використання несправного лічильника

Всю відповідальність за несправний прилад несе споживач. Тому, неправильний облік спожитої води або використання лічильника, який вийшов з ладу призведе до штрафних санкцій та переведення українцям на норму споживання. Тобто, сума в платіжці нарахується не по зафіксованих показниках.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, заберуть частину пенсії і не тільки: неоплачені платіжки можуть обернутися великою бідою

Раніше портал Знай інформував, в "Нафтогазі" відхрестилися від другої платіжки та пояснили чи потрібно платити

Також наш портал повідомляв, в Україні "прискорюють" пільги: хто має шанс платити за комуналку на 25% менше