Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що український уряд має намір спростити процедуру отримання пільг.

Очікується, що нові зміни дозволять деяким категоріям громадян отримувати та оформлювати пільги набагато швидше, ніж зараз.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінреінтеграції.

Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube
Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube

Повідомляється, що Пенсійний фонд України проводить аналіз даних про ветеранів та їхні сім'ї, які мають право на пільги. Ці дані надаються ПФУ організаціями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та оновлюються щомісяця.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Однак, на думку ПФУ, така частота оновлення даних робить процес суттєво повільнішим, що призводить до затримок у призначенні пільг ветеранам.

Щоб уникнути затримок у призначенні пільг ветеранам, ОСББ будуть надавати інформацію ПФУ лише за змін до Відповідно до законодавства, ветерани війни можуть користуватися пільгами та оплачувати лише 25% за проживання у житлових приміщеннях та на комунальні послуги.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Яка знижка на комунальні послуги для військовослужбовців

Ця знижка також поширюється на комунальні послуги у межах певної норми:

- 21 м² загальної площі житла на людину, яка проживає в житловому будинку та має право на пільги плюс 10,5 м² на сім'ю;

- 42 м² на особу, яка має право на пільги, та 21 м² на сім'ю, для домогосподарств, де проживають лише непрацездатні особи.

Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube
Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube

Які кредитні пільги зможуть отримати військові

Військовослужбовцям ЗСУ також надаються кредитні пільги. Їх можуть звільнити від сплати відсотків за кредитом та штрафів за несвоєчасну сплату кредитних платежів. Щоб отримати такі пільги, потрібно подати письмову заяву до банку, який видав кредит. Також під час дії воєнного стану українські воїни не зобов'язані сплачувати військовий збір.

Нагадаємо, соцвиплати скоротять, а суми переглянуть: нардеп розповів про зміни для українців.

Раніше повідомлялося, злиток золота, нерухомість та кілька автомобілів: скільки заробив Василь Вірастюк за перший рік повномасштабного вторгнення.

Також, розслаблятися – зарано: в "Укренерго" терміново звернулися до споживачів.