Комунальники щомісяця нагадують українцям про необхідність оплати послуг. А все не просто так, адже у відношенні споживачів, які ігнорують платіжки, можуть застосовуватись суворі санкції. Про це повідомляє finance.ua.

Коли споживач постійно ігнорує комунальні платіжки та накопичує борги, постачальник послуг може подати позов до суду. Якщо українець у найкоротші терміни не здійснить жодних дій, то на нього чекає ціла низка санкцій.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Наприклад, суд може ухвалити рішення про списання до 50% пенсійної виплати для погашення поточної заборгованості. При цьому пенсіонеру залишають суму не меншу за прожитковий мінімум.

Також за борги можуть заарештувати майно та банківські рахунки, з яких списуватиметься сума для погашення заборгованості. В той самий час існує ризик залишитись без квартири, будинку або земельної ділянки. Але відібрати нерухомість можуть за умови, що у боржника немає достатніх коштів або рухомого майна.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Важливо, що житловий будинок чи квартира, де мешкає людина, підлягають арешту в останню чергу. Насамперед відібрати можуть окрему від будинку земельну ділянку або інше приміщення, яке є майном боржника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у постачальника буде лише місяць: українцям обіцяють знизити платіжки за комунальні.

Також наш портал інформував, комуналку сплатить держава: хто з українців може не переживати за платіжки.

Крім того, ми писали, витрати на комуналку зростуть: частину українців попередили про подорожчання послуг.