З початком повномасштабного вторгнення українцям надають підтримку благодійні організації, фонди, волонтери. Серед них і міжнародні організації.

Норвезька рада в справах біженців оголосила реєстрацію на фінансової підтримки для українців. Про це повідомили на офіційній сторінці організації. Отримані кошти українці зможуть витратити медичну допомогу, житло, освітні послуги або їжу.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Хто може отримати

На сайті організації вказано, що для всіх фінансової допомоги може не вистачити, тому є кілька категорій громадян, які знаходяться в пріоритеті. Це українці, які мешкають поблизу лінії фронту, люди, які постраждали внаслідок воєнних дій, ті, хто проживає на території, яка тимчасово недоступна Уряду України та громадяни, які змушені були покинути власні домівки.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Але є важливий нюанс. Люди, які отримували грошову допомогу від інших організацій можуть бути позбавлені пріоритету в залежності від обставин.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Як отримати допомогу

Перш за все при поданні заявки має бути ввімкнений GPS, тому подавати заявку радять з телефону. В деяких випадках, при поданні заявки можуть запросити детальну інформацію, серед якої і ІПН. Подати заявку можна за посиланням.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Важливо, що від імені Норвезької ради в справах біженців можуть діяти шахраї.

"Пам'ятайте про захист своїх даних і не передавайте їх джерелам, яким не довіряєте. NRC ніколи не проситиме дані вашої банківської картки або CCV-код." зазначили в організації

Тому, потрібно довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, компенсації у розмірі 18 000 гривень: які категорії громадян нарешті матимуть адекватну підтримку

Раніше портал Знай інформував, це вже пристойна надбавка? Людям обіцяють виплатити по 600 гривень

Також наш портал повідомляв, кожна корівка отримає гроші: фермерам обіцяють гарну допомогу