Цього року українські аграрії, включно з тими, хто повертається на свої землі після деокупації, знову можуть розраховувати на потужну підтримку від держави. На порядку денному – відновлення програм допомоги для розведення великої рогатої худоби, кіз та овець.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький поділився цією звісткою на засіданні на сторінці Facebook Міністерства.

За його словами, аграрії з деокупованих територій, що обробляють до 120 га, зможуть отримати за кожний гектар 8 тисяч гривень безповоротної допомоги.

Також передбачаються дотації для фермерів, які займаються скотарством – від 3 до 100 корів , а також вирощують до 500 голів кіз та овець.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"Продовжиться реформа меліорації. У Держбюджеті на цей рік закладено 200 млн. гривень на компенсацію агропідприємцям закупівлі обладнання для зрошення. Це дощувальні машини, прокладання труб, підведення води, закладення краплинного зрошення", — додав Висоцький.

Важливою новиною стало повернення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який наразі дає можливість підприємцям із землями до 500 га отримати гарантію на кредит .

Тарас Висоцький також нагадав про продовження ключових програм підтримки малого та середнього бізнесу – "Доступні кредити 5-7-9" та гранти для розвитку садів та теплиць.

Максимальні суми грантів становлять 7 млн. гривень на теплиці та 10 млн. гривень на сади, наголошуючи на рішучості країни у розвитку сільського господарства та підтримці тих, хто робить це можливим.