У лютому цього року деякі категорії пенсіонерів можуть розраховувати на підвищення виплат. Окрім цього більше будуть отримувати ті, хто за віком можуть претендувати на надбавку. Про це повідомили в Пенсійному Фонді України.

Коли пенсіонер досягає визначеного віку, надбавка йому нараховується щомісяця. Потрібно знати, що за перший місяць її можуть не заплатити повністю, адже нарахування проводиться залежно від дня народження громадянина. Тобто з моменту досягнення віку, а не з початку відповідного місяця.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Наприклад, 6 лютого пенсіонеру виповнилося 70 років, пенсію він отримує 17 числа. У лютому він отримає пенсійну виплату з урахуванням компенсації, встановленої з дати досягнення 70-ти років з 6 лютого. Відтак перша виплата буде неповною, а вже у березні пенсіонер зможе отримати 300 гривень", – роз’яснили у ПФУ.

Розмір вікових надбавок у 2024 році становить:

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще
  • Від 70 до 74 років – 300 гривень;
  • Від 75 до 79 років – 456 гривень;
  • Від 80 років – 570 гривень.

Але є одна умова для отримання надбавки – її можуть не надати, якщо пенсія громадянина перевищує 10,34 тисячі гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Інші пенсіонери також можуть отримувати надбавки, в залежності від обставин. Так, якщо пенсіонер самостійно виховує дитину, він має право на 150 гривень кожного місяця. Пенсіонери з особливими потребами у віці від 80 років можуть кожного місяця отримувати 900 гривень.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, призначення пенсії: кому з українців зарахують страховий стаж без офіційної роботи

Раніше наш портал інформував, вистачить і на комуналку, і на продукти: пенсіонери отримають щедрий бонус до виплат

Також портал Знай повідомляв, інакше пенсію не отримаєте зовсім: в ПФУ звернулися до українців