Нерідко українці скаржаться, що їм із запізненням надсилають платіжки за спожитий газ. Втім, у деяких випадках паперові рахунки можуть зовсім не надходити. Чому так відбувається, розповіли фахівці газопостачальної компанії "Нафтогаз".

Паперові платіжки за спожитий газ надходять споживачам щомісяця після 20 числа. За їх доставку відповідає оператор поштового зв'язку "Укрпошта". У деяких випадках клієнти скаржаться, що зовсім перестали отримувати рахунки.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

В "Нафтогазі" пояснили, що паперові платіжки не надходитимуть у трьох випадках:

  • клієнт має переплату за газ;
  • клієнт сплатив до 12 числа;
  • клієнт відмовився від паперового рахунку.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Споживачам нагадали, що в особистому кабінеті можуть самостійно вибрати тип рахунку, який хочуть отримувати. Наприклад, можна не чекати листоноші з паперовою платіжкою, а отримувати її на електронну пошту.

"Також Ви можете зареєструватися в особистому кабінеті і в налаштуваннях змінити тип рахунку, щоб він надходив або в особистий кабінет, або на електронну пошту для вашої зручності", - повідомили в компанії.

Платіжки за газ. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Платіжки за газ. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням.