Українці можуть сплачувати внески для майбутньої пенсії двома способами. Офіційно влаштуватися на роботу, тоді цей обов'язок покладається на роботодавця, або ж шляхом сплати добровільних внесків.

В останньому випадку потрібно скласти відповідний договір з Пенсійним фондом України. На офіційній сторінці Головного управління пенсійного Фонду в Донецькій області відповіли на важливе питання про сплату страхових внесків.

"Якщо людина сплачувала страхові внески, а в договорі було неправильно написане прізвище, чи може людина розраховувати на пенсію?" йдеться в повідомленні

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Фахівці розповідають, що якщо у договорі прізвище було написано не правильно, але реквізити були внесені вірно, то платежі будуть враховані. Реквізити дозволять ідентифікувати особу, за яку буде проводитися платіж: реєстраційний номер картки платника податків, серія та номер паспорта. У такому разі всі платежі будуть внесені правильно і будуть зараховані до майбутньої пенсії.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для уникнення непорозумінь при укладанні такого договору, в ПФУ нагадали уважно заповнювати свої дані, перевіряти їх по декілька разів. Головне, щоб реквізити особи, за яку вносяться внески були зараховані правильно. Якщо цей договір складаєте онлайн, можна використовувати форму сайту, яка автоматично заповнює дані з Державного реєстру обов’язкового соціального страхування.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Якщо ж помилка є і у реквізитах, то скоріше за все платежі не зарахуються. У такому випадку варто звертатися до Пенсійного фонду і роз’яснювати ситуацію.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як збільшити стаж та не втратити гроші: українцям важливо знати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, від пенсіонерів відкупляться мізерними надбавками: додадуть аж 300-570 гривень

Також, наш портал інформував, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про ряд важливих змін