Деякі споживачі газу платили за газ колишньому постачальнику вже після того, як їх автоматично перевели в державну компанію, проте цю переплату їм ніхто не повернув.

У прес-службі Нафтогазу поясниликуди потрібно звертатися, щоб отримати назад свої гроші

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Кошти від колишніх постачальників не передаються

У Нафтогазі пояснили, що кошти від колишнього постачальника до нового автоматично не перераховуються, бо для цього немає механізму.

Усі, хто зіткнувся з проблемою перерахунку грошей до колишніх постачальників, радять звернутися до постачальницької компанії, куди були відправлені гроші, з відповідною заявою. Колишній постачальник не має права відмовити у поверненні переплат, це передбачено законодавством України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Що потрібно зробити для повернення коштів

1. звернутися особисто до попередньої газопостачальної компанії і написати заяву на повернення переплати;
2. попередня газопостачальна компанія протягом 5 робочих днів має надати відповідь та повернути переплату;

Лише клієнт має право забрати свою переплату у попереднього постачальника газу. Дієвого механізму щодо переводу коштів або взаєморозрахунків між постачальниками, на жаль, не існує.

У разі ігнорування попереднім постачальником письмової вимоги щодо повернення переплати споживачу, останній має право на отримання компенсації у розмірах та порядку встановлених Мінімальними стандартами та вимогами до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 21.09.2017 року № 1156.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що "Нафтогаз" дав важливе роз'яснення щодо платіжок.

Раніше ми повідомляли, що у Нафтогазі зробили важливе попередження: що доведеться робити по-новому.