За вікном починає холодати, але опалювальний сезон розпочався не скрізь і місцями в українців спостерігаються проблеми з теплопостачанням, тому вони на свій страх та ризик використовують газові плити для обігріву житла.

Газовики вкотре нагадали, яким небезпечним може бути цей спосіб обігріву. У будь-якому випадку, якщо українці зважилися на це, необхідно дотримуватись правил безпечного газоспоживання, щоб уникнути отруєння чадним газом та аварійних ситуацій. Про це йдеться у публікації Дніпропетровської філії "Газмережі" у Facebook.

Газова плита, фото Фокус
Газова плита, фото Фокус

Українцям нагадали, що всі газові прилади потрібно використовувати виключно за призначенням та уважно дотримуватися інструкцій з експлуатації. Крім того, варто дотримуватись таких правил:

  • Слідкуйте за нормальною роботою газових приладів, димоходів та вентиляції, перевіряйте тягу до включення та при роботі газового обладнання. Не забувайте про очищення димових каналів.
  • Після використання газових приладів перекривайте крани на них та перед ними.
  • У разі раптового припинення подачі газу закрийте крани пальників газових приладів та повідомте до аварійної газової служби за телефоном "104".

Також буває таке, що споживачі можуть почути специфічний запах газу. У такому разі необхідно припинити використовувати газові прилади, перекрити крани, відкрити вікна для провітрювання приміщення та чекати на газову службу.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Українцям не можна запалювати вогонь, курити та використовувати електроосвітлення та електроприлади. Крім того, потрібно повідомити сусідів про близьких про потенційну небезпеку, вивести їх із приміщення.

Дніпропетровська філія "Газмережі", скріншот
Дніпропетровська філія "Газмережі", скріншот

Нагадаємо, уукраїнці сивіють від перших платіжок за опалення: аномальні суми за рекордно теплий жовтень

Раніше ми писали про те, що в YASNO анонсували грудневе оновлення тарифів: кому приготуватися

Як повідомляв Знай.ua, "Київводоканал" звернувся з важливим нагадуванням: забудете - доведеться помучитися з платіжками