Зараз українцям найдорожче обходиться опалення, тому багато хто шукає способи, як би заощадити гроші на комуналці. Один із них – скористатися послугою програми "Енергодом", яка дозволяє платити на 50% менше.

Учасники програми можуть заощадити до половини суми за тепло, але не втратити комфортні умови. Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку для участі в "Енергодомі" мають подати до Фонду ефективності виписку з протоколу загальних зборів та заявку на участь, повідомляє "24 канал".

Опалення взимку, скріншот з відео
Опалення взимку, скріншот з відео

Також необхідно зібрати копії актів приймання проведених будівельних робіт, енергетичний сертифікат будівлі, паспорт обладнання та звіт за наслідками перевірки впровадження проекту з фотофіксацією.
Учасники програми мають можливість отримати беззаставний кредит без первісного внеску під 16% терміном на 5 років, розповів голова правління Глобус Банку Сергій Мамедов. Позичальники зможуть зменшити витрати за допомогою компенсаторних програм.

У 2024 році оформлять не менше 300 енергокредитів більш ніж на 500 млн грн.

"ОСББ може отримати компенсацію до 70% витрат тільки після проведення енергомодернізації. Банківський кредит дозволяє розпочати роботу вже наступного дня після отримання коштів. А компенсаторні програми від органів місцевої влади спрямовані саме на те, щоб суттєво знизити відсоткове навантаження на позичальника", - розповів Мамедов.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, готуйтеся вивертати кишені: коли в Україні "відпустять" тарифи на комунальні послуги

Раніше ми писали про те, що близько 50 тисяч для сімей з дітьми: хто може отримати допомогу і як це зробити

Як повідомляв Знай.ua, процес передачі показників електролічильників змінили: що потрібно знати