Рахунки за комунальні послуги дуже важливе питання для багатьох українців. Адже тарифи змушують задумуватися над економією.

В жовтні Національна комісія, яка здійснює держрегулювання в сфері енергетики та комунальних послуг змінила один з підходів. Запроваджені зміни стосуються підходу до визначення мінімальної потужності для споживачів, які користуються газовими приладами рідко, або взагалі не користуються. Про це пише видання "На пенсії".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Згідно з чинними мінімальними розмірами потужності на рік, за якими розраховується найменша сума за розподіл газу, становлять:

1) для домогосподарств, які користуються газовою плитою - 39 куб.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

2) для домогосподарства, які мають не лише газову плиту, а й колонку - 126 куб.

3) для домогосподарств, які використовують автономне опалення - 314 ку.

Згідно зі змінами, тепер для замовлення річного обсягу для таких споживачів будуть враховуватися прилади, які не були опломбовані.

Зрізана пломба, скріншот
Зрізана пломба, скріншот

Тобто, якщо в домогосподарстві є газова плита та колонка, то зменшиться плата за розподіл коли один з приладів буде опломбований. Це означає, що приладом не можна буде користуватися поки газовики не знімуть пломбу.

Такий метод допоможе зекономити кошти людям, які не живуть, не планують зимувати в оселі або рідко користуються газовими приладами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть піти на зниження? Глава "Нафтогазу" зробив заяву про тарифи на блакитне паливо

Раніше портал Знай інформував, українці обурені платіжками за доставку газу: "Самі копали рови та купували труби, то чому..."

Також наш портал повідомляв, ідіть у магазин вже зараз, а то потім не купите: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів