Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Є ціла група громадян, які намагаються визначити, як можна платити за комунальні послуги більше ніж 50% своїх доходів.

Цього разу до нашої уваги потрапило звернення одного з українців, який детально підрахував, скільки доводиться платити за ЖКП. Також громадянин вимагав у Пенсійного фонду надати йому інформацію щодо субсидії.

Про це стало відомо завдяки відповіді спеціалістів Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Українець звернувся до Пенсійного фонду з повідомленням такого плану: "Поясніть, будь ласка. Як розраховувати обов'язковий відсоток платежу, на конкретному прикладі. Однокімнатна квартира, проживаю один, плата за ЖКП, за вересень - 1600 грн (за тепло нараховують і за період, що не опалюється) - пенсія 2520 грн, субсидія - 350 грн. Виходить, що я плачу більше ніж 50%".

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Представники Пенсійного фонду надали відповідь українцеві.

"Субсидію розраховано в межах соціальних норм, на послуги, що підтверджено надавачами житлово-комунальних послуг у порядку пункту 50 Положення про призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 #848, а саме: на житлову послугу, послуги з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, електричної енергії, поводження з твердими відходами та абонентські плати за обслуговування з послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та поводження з побутовими відходами. З метою уточнення переліку житлово-комунальних послуг рекомендуємо звернутися із заявою та декларацією до органів Пенсійного фонду України.", - написали в ПФУ.

Відповідь Пенсійного фонду України, скріншот: Facebook
Відповідь Пенсійного фонду України, скріншот: Facebook

Також варто зазначити той факт, що українцеві відповів ще один користувач мережі. Ось, що пише громадянин, намагаючись пояснити ситуацію: "350 грн – це субсидія на літо. Взимку буде більше, у мене теж пенсія 2520 – живу сам 2 гр з дитинства, влітку субсидія 380 грн, минулої зими я мав субсидію 1956 грн на місяць. У мене квартира 60 квадратних метрів. Чому у вас 1600 за вересень. У вас що лічильників немає на воду газ? У мене вересень 670 грн".

Нагадаємо, українцям масово скасовують виплати через порушення.

Раніше повідомлялося, що субсидія на неопалюваний період: у ПФУ назвали важливу деталь, яку врахують при призначенні.

Також, газовики попередили українців про зміни: стосується споживачів із 6 областей.