Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини щодо майбутніх індексацій. Справа в тому, що в 2024 році, за даної процедури, буде задіяний новий принцип. Проте частина громадян залишиться без надбавок.

Громадяни України, які тільки нещодавно вийшли на "заслужений відпочинок", у 2024 році можуть очікувати лише на невелику надбавку до основних виплат.

Про це стало відомо завдяки заяві глави Мінсоцполітики Оксани Жолнович в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Найменша індексація буде проведена тим пенсіонерам, які вийшли на пенсію останні три роки. За словами міністра, річ у тому, що “їхні виплати відповідають ринку”, на відміну від тих, хто отримав пенсію у 2000-х роках.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

"Якщо дуже спрощено, людина отримує пенсію за формулою, де базою для нарахування пенсії є середня зарплата за останні три роки", - розповіла Оксана Жолнович.

Планується, що майбутня індексація спиратиметься на рівень інфляції за останні три роки, через що пенсії виявилися "систематично" низькими, стверджує міністр.

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

За її даними, через це є українці, які отримують лише 2,5 тисячі гривень. А ось ті, хто став пенсіонером у 2019 році, з таким самим стажем роботи одержують виплати на рівні 5 тисяч.

Жолнович вважає, що краще було б провести індексацію всіх пенсій одразу, але для цього буде потрібно не менше 300 мільярдів гривень.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Це шалені гроші. У нас 2024-го закладено всього сто мільярдів. Тому ми підтягуємо тих, хто отримує найменше. Це близько 60% від загальної кількості", – наголосила міністр.

Нагадаємо, субсидія на період, що не опалюється: у ПФУ назвали важливу деталь, яку врахують при призначенні.

Раніше повідомлялося, газовики попередили українців про зміни: стосується споживачів із 6 областей.

Також, знадобиться більше гаманець: на українців чекає потрійне підвищення пенсій.