В 2024 році українцям планують проіндексувати пенсійні виплати. Кому пенсії піднімуть більше, а кому менше, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю виданню Forbes.

Чиновниця заявила, що в Україні системно занижували пенсію громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок у 2000-х роках. Ця категорія українців отримує близько 2500 гривень. При цьому люди з таким же стажем, які вийшли на пенсію у 2019 році, одержують у два рази більше.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

У Мінсоцполітики планують найбільше підвищити виплати саме тим українцям, які є пенсіонерами вже тривалий час та отримують дуже низьку пенсію.

"Найменша індексація буде у людей, які вийшли на пенсії в останні три роки, бо їхні виплати відповідають ринку. На відміну від людей, які отримали пенсію у 2000-х роках", - зазначила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Глава відомства додала, що ідеальний варіант – проіндексувати усі пенсії. Однак для цього потрібно близько 300 мільярдів гривень, яких у бюджеті поки що немає. На перерахунок виплат 2024 року закладено 100 мільярдів гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, коли українцям потрібно звертатися за призначенням пенсії: у ПФУ нагадали про терміни.

Також наш портал інформував, що подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.