Українців активно закликають відмовлятися від паперових рахунків за комунальні послуги та переходити на їхні електронні аналоги. Чому не варто поспішати це робити, пояснив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram.

Експерт наголошує, що у разі виникнення непорозумінь чи сумнівних нарахувань саме паперові рахунки є основними доказами порушення прав споживачів комунальних послуг.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Наприклад, у паперовому рахунку за централізоване опалення зазначено докладну інформацію про послугу, заборгованість, перерахунки та інші важливі показники, які дають зрозуміти, як і за що нараховувалася сума до оплати.

Водночас електронний рахунок не містить докладної інформації і якщо справа дійде до суду, то довести щось споживачеві буде вкрай складно.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"В електронній квитанції не зазначено навіть спожитий обсяг послуги, а є лише сума до сплати за окремий період", - зазначив Олег Попенко.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, експерт вважає, що масовий перехід на електронні квитанції може призвести до того, що у платіжках українців з'являтимуться сумнівні нарахування.

"На мою особисту думку, відмова від паперових рахунків може призвести до сплеску шахрайських схем зі сторони монополістів комунальних послуг. Тоді як при спробі подати на них в суд, ви будете позбавлені детальної схеми формування ваших рахунків і нарахування сум", - поділився думкою експерт.

Комунальні платіжки. Фото: скрін telegram/OlehPopenko
Комунальні платіжки. Фото: скрін telegram/OlehPopenko

Раніше портал Знай повідомляв, комуналка у новому опалювальному сезоні: скільки платитимуть українці.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Крім того, ми писали, соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.