Український бізнес, який допоміг внутрішньо переміщеним особам із працевлаштуванням, може розраховувати на державну допомогу. Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні діє програма підтримки бізнесу, який взяв на роботу внутрішньо переміщених українців. Держава гарантує роботодавцю компенсацію видатків на зарплату, ЄСВ.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Хто може розраховувати на державну допомогу?

Роботодавець, який працевлаштував ВПО у складі зареєстрованих безробітних терміном щонайменше 1 року за терміновим трудовим договором. У такому разі держава бере на себе обов'язок компенсувати витрати на зарплату та єдиний соціальний внесок (до 13 400 грн. на місяць). Діє такий бонус 6 місяців.

Безробітні українці, скріншот: YouTube
Безробітні українці, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Роботодавець, який за умов термінового чи безстрокового трудового договору, працевлаштував українця, який отримав статус ВПО з 24 лютого 2022 року. За умови, що ВПО отримуватиме зарплату не меншу за мінімальну, роботодавець отримає компенсацію у розмірі 6700 гривень протягом двох місяців.

Як отримати компенсацію?

Роботодавець може звернутися до найближчого центру зайнятості або подати заяву через портал "Дія".

Раніше портал Знай повідомляв, до 46 000 грн на руки: ВПО можуть оформити нові виплати, як подати заявку.

Також наш портал інформував, яку підтримку пропонують ВПО: чим допоможе державна програма.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати 900 грн державної допомоги: платитимуть до 20-го числа.