У Німеччині почали порушувати питання про скорочення пільг для українських біженців. Також розглядається можливість запровадження вимоги влаштовуватися працювати. Про це пише німецьке видання Welt.

Німецькі округи закликають скоротити пільги для українських біженців. Попередньо це торкнеться українців, які у майбутньому шукатимуть тимчасового притулку в країні.

Біженці з України, скріншот: Youtube
Біженці з України, скріншот: Youtube

"Біженці війни з України, які нещодавно прибули до Німеччини, не повинні більше отримувати негайні пільги, а мають отримувати пільги відповідно до Закону про пільги для шукачів притулку", - заявив президент ради німецьких округів Райнхард Заґер.

Зазначається, що у німецьких округах говорять про навантаження через стрімке зростання кількості біженців. У перспективі планується перейти від грошової до натуральної допомоги та запровадити обов'язкову вимогу до біженців – працевлаштовуватися.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Українські біженці, скріншот з відео
Українські біженці, скріншот з відео

Варто нагадати, що українських біженців у Польщі, котрі отримують допомогу на дитину, можуть позбавити допомоги. Управління соцзахисту Польщі (ZUS) проводить перевірки одержувачів виплат і якщо з'ясується, що людина виїхала з країни більш ніж на місяць, то допомогу не нараховуватимуть.

Раніше портал Знай повідомляв, примусове "вигнання" з Польщі: юрист розповіла, у яких випадках українських чоловіків можуть повернути додому.

Також наш портал інформував, українці в Польщі можуть отримати 10 тисяч злотих: які умови.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, навіть на збір полуниці не пустять: "Польща перестане приймати українських біженців".