Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за ЖКП та пільг на комуналці, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що деякі категорії можуть втратити субсидії.

Старт опалювального сезону вже зовсім близько, тисячі, якщо не сотні тисяч українських сімей, планують отримати житлову субсидію на оплату комунальних послуг. Однак навіть якщо ви витрачаєте на комуналку більше 15% сімейного бюджету, це не гарантує отримання пільги.

У якому випадку буде відмовлено у субсидії, розповіли експерти Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У ПФУ звернулася із запитанням українка. Має два автомобілі, один дуже старий, а інший – 2008 року випуску, чи зможе вона отримати субсидію.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Фахівці відповіли, що згідно з пунктом 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, якщо на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, будь-хто зі складу домогосподарства або член сім'ї особи домогосподарства має у власності більше одного транспортного засобу, що підлягає реєстрації у встановленому законодавством порядку, з року випуску якого минуло менше 15 років (крім мопеда та причепа), субсидія у такому разі не призначається.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Тому, якщо у вас є доволі "свіжий" автомобіль, субсидію не призначать.

Але подати документи на допомогу можна буде з січня 2024 року, коли від часу випуску автомобіля буде понад 15 років.

Нагадаємо, у ПФУ чи онлайн: українцям розповіли, як відновити пенсійне посвідчення у зручний для них спосіб.

Раніше повідомлялося, пенсії у жовтні: кому будуть встановлені щомісячні доплати.

Також, встигнути до 31 грудня: тисячам пенсіонерів поставили ультиматум, інакше не буде грошей.