Українці отримуватимуть пенсію, розмір якої буде не нижчим за 30% середньої зарплати протягом життя. Також на пенсіонерів очікує нова індексація навесні 2024 року. Такі зміни анонсував глава уряду Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

2024 року уряд запускає пенсійну реформу, а також проведе традиційну індексацію пенсійних виплат у березні. За словами Дениса Шмигала, головна мета оновлення пенсійної реформи – забезпечення українців гіднішими виплатами на старості років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, у результаті виконаної урядом роботи очікується, що солідарний рівень пенсії становитиме не менше 30% від середньої заробітної плати українця за все його життя.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

У Кабміні прогнозують, що разом із накопичувальною складовою, яку планують запустити у 2025 році, розмір пенсійних виплат буде не нижчим за 50% середньої зарплати людини протягом життя.

"З 1 березня 2024 року вже вдруге під час війни ми проведемо індексацію пенсій. Наступного року плануємо зробити цю індексацію, як і всю солідарну систему більш справедливою, зрозумілою та прозорою", - зазначив Денис Шмигаль.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" залишає без пенсії, українці програють боротьбу з банкоматами: "Знущатися з старих".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.