Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Відомо, що в Україні поновили обов'язкову ідентифікацію пенсіонерів. У випадку, якщо особа не зможе пройти перевірку, буде заблоковано картковий рахунок.

Про це стало відомо завдяки відповіді експертів із Пенсійного фонду України на запитання від пенсіонерки з Волинської області.

Українка запитала: "Доки не блокуватимуть пенсійні картки внутрішнім переселенцям?".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що термін для проходження обов'язкової ідентифікації отримувачів пенсій та соціальних виплат у Ощадбанку серед внутрішніх переселенців, взятих на облік до 24 лютого 2022 року, продовжили.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Відповідні зміни до постанови КМУ від 30.08.1999 №1596 "Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках" та від 5.11.2024 №637 "Про здійснення соціальних виплат внутрішньопереміщеним особам" ухвалив уряд 8 серпня.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Ідентифікацію можна пройти до 31 грудня 2023 року. Тобто до кінця року виплатні картки не блокуватимуть.

Також, постановою розширено та спрощено способи ідентифікації, зокрема пройти її можна буде відеоконференцзв'язком, під час якого потрібно пред'явити документи, що засвідчують особу.

Нагадаємо, українці у Польщі можуть отримати 10 тисяч злотих: які умови.

Раніше повідомлялося, надбавка у 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус.

Також, надбавка в 2600 грн: хто з пенсіонерів перестане скаржитися на "мізерні" виплати.