Напередодні зими в Україні очікується зростання кількості субсидіантів. Для тих, хто звертатиметься за допомогою вперше, Пенсійний фонд підготував важливу інформацію.

Кожен українець, який не справляється із комунальними платежами, може звернутися за житловою субсидією. В уряді, незважаючи на складну економічну ситуацію, виділили кошти, щоб надати допомогу якомога більшій кількості громадян.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Отже, вирішили оформити допомогу і постало питання, хто ж повинен звертатися до відповідних органів? У Пенсійному фонді дали чітку відповідь.

Хто може подати заяву на субсидію:

  • один із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, а якщо поділені особові рахунки, то кожен, на кого відкритий рахунок;
  • людина, яка не зареєстрована в житловому приміщенні, але фактично проживає в ній на підставі договору оренди або рішення суду;
  • внутрішньо переміщені українці, які не зареєстровані у житлі, але фактично проживають у ньому без договору оренди;
  • індивідуальний забудовник, будинок якого не прийнято в експлуатацію, у разі коли йому нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Варто зазначити, що в Україні спростили оформлення субсидії, і тепер людині не потрібно збирати пакет документів. Достатньо подати заяви, а всі дані буде зібрано ПФУ з державних реєстрів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без зайвих дій та купи папірців: як оформити субсидію за спрощеною процедурою.

Також наш портал інформував, заплатимо як за дві квартири: що буде у квитанціях українців за світло після вересня.

Крім того, ми писали, про платіжки можна забути: хто з українців має право не платити за комунальні послуги.