Українці активно готуються до початку опалювального сезону, зокрема, оформлюють субсидії для оплати комунальних послуг, адже з настанням зими суми у платіжках традиційно зростають. У зв'язку з цим у ПФУ дали рекомендації щодо отримання допомоги від держави.

Так, якщо непрацюючий пенсіонер претендує на субсидію, йому необхідно подати деякі документи до ПФУ, повідомили у пресслужбі відомства. При призначенні допомоги у нього попросять подати відповідну заяву та декларацію щодо встановлених форм. Однак це ще не все.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"За наявності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги подається документ про сплату заборгованості або укладений договір про її реструктуризацію, або ухвалу про відкриття провадження у справі у разі оскарження заборгованості в судовому порядку", - додали до ПФУ.

Якщо разом із непрацюючим пенсіонером у житловому приміщенні зареєстровані інші особи, які фактично не проживають за місцем реєстрації, до заяви та декларації додатково подаються документи, що підтверджують непроживання у житловому приміщенні таких осіб.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Йдеться про довідку про навчання чи роботу, довідку про оплату комуналки в іншому місці, акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства чи фактичного місця проживання. Також можна надати довідки від ЖЕКу, ОСББ або ЖБК про непроживання інших осіб.

ПФУ про субсидії для пенсіонерів, скріншот
ПФУ про субсидії для пенсіонерів, скріншот

Нагадаємо, надбавка в 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус

Раніше ми писали про те, що головне – не втратити навіть копійки: кому з українців краще не поспішати з оформленням пенсії.

Як повідомляв Знай.ua, в "Укренерго" розповіли про те, чи готова наша енергосистема до обстрілу