Поки не стартував опалювальний сезон, кожен українець зобов'язаний провести комплекс заходів, щоб зима пройшла максимально спокійно і тепло. Про це розповів голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в ефірі "Українського Радіо"

Наближаються холоди і початок нового опалювального сезону, який за різними прогнозами, може бути складнішим за попередній. Вадим Литвин радить українцям не гаяти часу та підготувати житло до проходження зимового періоду.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

"Найперше ― треба розібратися не так з теплом, як з електроенергією. Перевірити автоматичні вимикачі, а також контакти, щоб вони ніде не перегрівалися. Якщо ми говоримо про багатоквартирний житловий будинок, то варто вже зараз зазирнути у підвал і на горище та перевірити стан теплоізоляції трубопроводів", - зазначив експерт.

Не менш важливо мінімізувати втрати тепла через вікна та двері загального користування. Для цього можна провести ряд заходів – поставити ущільнювачі, поміняти скло тощо.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Фахівець радить перевірити роботу централізованого водопостачання та по можливості відмовитися від бойлера, щоб розвантажити електросистему. Насамперед це стосується мешканців багатоквартирних будинків, адже прилади споживають багато електроенергії.

"У приватному будинку також слід закрити щілини, перевірити котли, генератори, наявність палива, зробити пробні пуски", - додав Вадим Литвин.

Раніше портал Знай повідомляв, як зменшити суми у платіжках власникам газових котлів: поради на опалювальний сезон.

Також наш портал інформував, які норми витрати води на одного українця та де найвищі тарифи: цифри вражають.

Крім того, ми писали, в ДТЕК назвали головну причину, яка може залишити українців без світла: "Можна не зберегти все те, що ми зробили".