Зараз українці активно роблять запаси на зиму, але експерт попередив, на що варто звернути увагу, обираючи картоплю.

Віце-президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук зазначив, що цього року врожай картоплі гарний, але проблема полягає у тому, що місць для її зберігання немає.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Збирання картоплі продовжується, але сховищ вже не вистачає для такого обсягу. З цієї причини ціни досить низькі – на ринках кіло коштує від 8 до 12 гривень, але й в супермаркетах не дорожче.

Гордійчук не радить робити запаси картоплі зараз, коли ціни такі низькі, або ж обирати дорожчий коренеплід. Справа в тому, що фермери пропонують не найкращу якість, через що запаси довго не пролежать.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Цього року проблеми з якістю картоплі та зниженням ціни, я думаю, тимчасові. Це пов'язано з великим обсягом картоплі, її нікуди складати на зберігання, багато фермерів її продають. Або продають картоплю низької якості, тому ціна закупівельна від фермерів може бути від 4 гривень 50 копійок до 5-6 гривень", – пояснив експерт.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Також українців попереджають, що картопля почне дорожчати приблизно з середини жовтня, коли фермери викопають весь врожай та розпродадуть його.

Нагадаємо, не місяць, а подарунок: в Україні до кінця вересня різко знизилися ціни на крупи та макарони

Раніше ми писали про те, що українці можуть придбати за ціну iPhone 15: пристойні запаси їжі, три генератори і навіть нову кухню

Як повідомляв Знай.ua, українців забезпечать їжею, ліками та теплими речами: як отримати допомогу