В Україні пенсіонери, які є учасниками бойових дій, мають отримувати виплати не менше ніж 210% прожиткового мінімуму, який у 2023 році становить 2093 грн. Крім того, маючи відповідний статус, громадяни можуть розраховувати на надбавки.

Українцям, які мають статус учасника бойових дій, до пенсії належить доплата у розмірі 25% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, повідомили у виданні "На пенсії".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

ПФУ призначає доплати незалежно від того, який вид пенсії набуває людина.

Станом на 2023 рік розмір прожиткового мінімуму становить 2093 гривні, а значить розмір зазначеної надбавки для учасників бойових дій – 523,25 гривні, що передбачено Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Втім, згідно з постановою Кабінету міністрів "Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій" №656 від 28 липня 2010 року (у редакції від 16 липня 2021 року), люди зі статусом УБД мають отримувати пенсію з усіма надбавками, розмір якої не повинен бути нижчим за 210% прожиткового мінімуму – 4395,30 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що українці розповіли, що робити, якщо одержувач субсидії помер: є шанс отримати допомогу

Як повідомляв Знай.ua, як отримати гуманітарну допомогу: безкоштовна їжа, одяг, ліки і не тільки

Також портал Знай.ua писав, що українці хапаються за голову: "Ощадбанк" перетворив оплату комуналки на півторагодинний квест