Більшість українських пенсіонерів отримує невеликі виплати, тому будь-які доплати чи надбавки - справжнє рятівне коло. Так, у жовтні деякі пенсіонери отримають додатково трохи більше ніж 2000 гривень. Кому пощастить, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду.

На виплату можуть розраховувати далеко не всі українські пенсіонери, а лише ті, хто має статус внутрішньо переміщеної особи. Втім, не всі пенсіонери переселенці отримають цей бонус, а лише ті, хто з якихось причин не отримував пенсії за попередні місяці.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

"Кабмін прийняв ухвалу №1165, щоб виплатити пенсіонерам додатково 2093 гривні, які з тих чи інших причин не отримували пенсію більше двох місяців", – повідомляє пресслужба відомства.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Уточнюється, що цю суму пенсіонерам виплатять не як пенсію, а як додаткову виплату. Загалом із бюджету було виділено на доплати 1 мільярд гривень.

Варто нагадати, що у 2024 році на українців чекає низка пенсійних нововведень, які спрямовані на те, щоб зробити виплати більш справедливими. Зокрема, пройде традиційна весняна індексація всіх пенсій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не хочеш, а суд змусить: українцям доведеться повернути десятки тисяч пенсій назад до бюджету.

Також наш портал інформував, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.