Багатьох українців дуже здивувала новина, що деяким пенсіонерам для отримання пенсії потрібно проходити обов’язкову верифікацію.

Про це пише видання "НаПенсії".

Якщо особа – внутрішній переселенець з 2014 року, то ідентифікація проходить в установі "Ощадбанк". Це проходить досить швидко і займе лічені хвилини. Це якщо пенсіонер знаходиться на території України і отримує пенсію в українському банку.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Якщо громадянин, який отримує пенсію в українському банку, та знаходиться за межами України, то верифікація обов’язкова тільки в тому випадку, коли виплата пенсії призупинена. Верифікація – це уточнення даних особи, які актуальні зараз, тому в цьому нічого страшного немає. Зазвичай, стандартна верифікація займає небагато часу і є формальністю.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

У такому разі варто звернутися до посольства або консульства України у тій країні, якій проживає громадянин. Там варто отримати відповідний документ, який відповідає верифікації. Також до цього документу повинна прикріплюватися заява про поновлення пенсії, та копії завірені консульством тої держави, в якій проживає людина. До документів варто прикріпити копію паспорта, ідентифікаційного коду, а також документ, який підтверджує статус біженця у цій країні. Поштою всі документи варто направити в територіальний центр Пенсійного Фонду України.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Тож, верифікація для пенсіонерів, які знаходяться за кордоном обов’язкова, в тому випадку, коли виплата пенсії припинена. Зоб не втратити пенсійні виплати варто звернутися до відповідних органів і через деякий час виплати знову будуть поновлені.

Нагадаємо, портал Знай інформував, кому з українців піднімуть пенсію майже на 2700 гривень: названо категорію та дату

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Я старший, а отримую менше": пенсіонерам нарешті відповіли на важливе питання

Також, наш портал інформував, ПФУ терміново звернувся до українців: що потрібно знати