Фахівці Пенсійного фонду поділилися важливою інформацією з українцями, які хочуть сплатити добровільні внески для придбання страхового стажу. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Facebook.

В українців є можливість сплачувати добровільні страхові внески, тим самим набуваючи додаткового стажу або докупити його, якщо не вистачає для виходу на заслужений відпочинок. У ПФУ зробили заяву щодо періодів зарахування страхових внесків.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, згідно із 12 статтею Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Наприклад, якщо українець сплатив добровільний внесок в останній день вересня і кошти надійшли на рахунок ПФУ цього ж дня, то до стажу буде зараховано місяць, в якому було здійснено платіж. Якщо ж кошти зарахувалися на рахунок відомства першого дня жовтня, то й стаж нараховується за цей місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вихід на пенсію за вислугу років: хто з українців може раніше піти на заслужений відпочинок.

Також наш портал інформував, можна навіть із дивана не вставати: як дистанційно відновити пенсійне посвідчення.

Крім того, ми писали, як вийти на пенсію у 60 років, якщо не вистачає стажу: у ПФУ назвали варіанти дій.