Українці отримають довгоочікуване підвищення пенсій уже 2024 року. У деяких громадян виплати піднімуться майже на 2700 гривень. Кому пощастить, йдеться у проєкті державного бюджету на наступний рік.

В Україні з 1 січня 2024 року буде підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність із 2093 до 2361 гривні. Отже, зміниться розмір мінімальної пенсії та максимальної.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Так, українці з максимальними пенсіями почнуть отримувати 23610 гривень, що на 2680 гривень більше, ніж у 2023 році. Однак такі пенсії в Україні одержують відносно невелика кількість громадян.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Більшість українців з максимальними пенсіями належить до пільгових категорій - це військові, ліквідатори ЧАЕС. Також великі пенсії у тих, хто отримував високу "білу" заробітну плату. Зараз же, щоб заробити максимальну пенсію, українець має отримувати офіційну зарплату близько 70 тисяч гривень протягом 35 років.

Водночас середня пенсія в Україні становить 5,3 тисячі гривень, але для багатьох громадян і ця сума - недосяжна мрія.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.

Також наш портал інформував, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.