З 1 жовтня, ті українці, які відрізані від газу будуть платити за обслуговування газових труб по меншій ціні.

Рішення стосуватиметься лише тих громадян, які частково, або повністю не користуються газом. Дійсне рішення лише для побутових споживачів. Про це повідомила пресслужба компанії.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Річна замовлена потужність для споживачів побутового газу, які частково або повністю відрізані від постачання, значно зменшиться, що вплине і на оплату послуг розподілення. Це пов’язано з рішенням Національної комісії, яка регулює процес енергетики та комунальних послуг в Україні. Зміни торкнуться споживачів уже наступного місяця.

За повідомленням відповідної прес-служби, відтепер при визначенні мінімальної замовленої ручної потужності, враховується лише наявність функціонального обладнання газу. Воно не повинно бути опломбоване. До прикладу вони навели зміну платіжки за розподіл природнього газу.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Розрахунок. Фото: скрін

Це побутовий споживач, який платив за опломбоване обладнання – водонагрівач та прилад для опалення, та мінімальні обсяги споживання у попередньому році. Відповідно, у першому випадку громадянин заплатив за 314 кубометрів на рік, а у другому випадку споживання газу становило. У цьому випадку економія на місяць становила 45 гривень, а у рік буде вдаватися економити 545 гривень.

Економія. Фото: Новини Харкова
Економія. Фото: Новини Харкова
Економія. Фото: Новини Харкова

Рішення за встановлення мінімальної плати для домоволодіння, котре частково, або повністю не користується газом, буде вирішуватися лише газорозподільчою компанією. Тож плата буде встановлюватися в індивідуальному порядку. Зміни споживачі побачать у платіжках вже у листопаді.

Нагадаємо портал Знай інформував, платіжки за світло не висмоктуватимуть останні гроші: українцям розповіли, як встрачати менше

Раніше на порталі Знай повідомлялося, перед опалювальним сезоном: у "Нафтогазі" підказали, як нараховується житлова субсидія

Також, наш портал інформував, безкоштовні дрова для населення: хто зможе отримати в 2023 році