На українців попереду чекає новий опалювальний сезон, який обіцяє бути не з простих. Однак життя допоможе полегшити житлова субсидія, що покриває частину витрат на комунальні послуги.

На субсидію в Україні мають право певні категорії громадян. Якщо ви входите до їх числа, залишилося розібратися з тим, як нараховується державна допомога на оплату комуналки. Про це розповіли на сторінці компанії "Нафтогаз" у Facebook.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Споживачі можуть визначити розмір субсидії так: необхідно від суми всіх платіжок за комунальні послуги відняти обов'язковий платіж. Він становить 15% сукупного місячного прибутку.

У компанії навели як приклад сім'ю, що складається з 4 осіб - чоловіка, дружини та двох дітей. Вона отримає субсидію у розмірі 1850 грн за певних умов.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Розмір плати за житлово-комунальні послуги, виходячи із соціальних норм та соціальних нормативів користування послугами, становить 3500 гривень. Чоловік та дружина працюють, їхній місячний дохід складає 15 000 гривень. Базовий коефіцієнт – 2; базова норма плати за послуги – 15; прожитковий мінімум з 1.01.2023р. – 2589 грн", - пояснили у Нафтогазі.

Як нараховується житлова субсидія, Нафтогаз
Як нараховується житлова субсидія, Нафтогаз

Раніше ми писали про те, що "стосується всіх": у "Нафтогазі" терміново звернулися до українців з приводу реквізитів.

Як повідомляв Знай.ua, про платіжки можна забути: хто з українців має право не платити за комунальні послуги

Також портал Знай.ua писав, що терміново скорочуйте витрати: українців попередили, як виживати під час подорожчання комуналки та підвищення цін на продукти.