Українці можуть знизити суми у платіжках за електроенергію, яка, як прогнозують експерти, невдовзі може знову подорожчати. Як платити менше, розповідає компанія-постачальник YASNO.

З початку літа українці платять за електроенергію за новим тарифом 2,64 гривні за кВт/год. Суми в платіжках зросли майже вдвічі, але у споживачів є можливість трохи заощадити. Так, слід дотримуватися кількох нескладних правил та порад.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Висвітлення в кімнаті слід вимикати, навіть якщо виходи з неї ненадовго. По можливості краще використовувати настільні лампи або торшери, щоб не витрачати електроенергію на освітлення приміщення. Також важливо стежити за станом джерел світла – пил на лампах та плафонах може "поглинати" до 20% яскравості.

Електроприлади, які не використовуються, слід вимикати з розетки, оскільки навіть у такому стані споживають електроенергію. Також не варто тримати підключені до електромережі зарядні пристрої гаджетів.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Перевірте відстань між холодильниками та стіною - якщо менше 5 сантиметрів, то можлива суттєва перевитрата енергії. У разі використання бойлера не варто встановлювати максимальну температуру нагрівання.

Підходьте до використання побутової техніки раціональніше. Наприклад, кип'ятіть у чайнику ту кількість води, що потрібно. Якщо використовуєте електроплиту, накривайте посуд кришкою, щоб прискорити приготування страв.

Раніше портал Знай повідомляв, українців попередили про відчутну зміну цін на газ: "Буде в кілька разів вище".

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, як під час війни не отримати величезних боргів по комуналці: готуйте паспорт.