Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є важливі новини. На думку експертів із Пенсійного фонду, сам процес нарахування виплат залишається дуже складним, і цей механізм постійно змінюється.

Пенсії у громадян, які вийшли на "заслужений відпочинок" у "нульових роках", значно нижчі від тих, які нараховують зараз.

Вже у березні 2024 року пройде новий етап індексації пенсій. Очікується збільшення виплати за новою системою балів. Про це розповіли у Кабміні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Завдяки цьому нововведенню мають зрівняти виплати тих осіб, яким нарахували пенсію зараз та раніше. У плані йдеться, що в середньому українці мають отримувати, принаймні, 6 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Станом на даний момент, пенсіонери навіть за однакового стажу можуть мати різну пенсію. Пенсійні виплати тим, хто виходить на заслужений відпочинок зараз, значно вищі через зміну формули для розрахунку.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Різниця між виплатами вражає. Якщо громадянин виходив на пенсію у 2001 році, він отримує 3600 – 3700 гривень. За цих обставин особа, яка пішла на заслужений відпочинок у 2022 році, має 5 500 – 6 000 гривень.

Усунення цієї диспропорції більш ніж можливе. Шмигаль зазначає, що насамперед ці спеціальні бали отримуватимуть люди з медичними спеціальностями та вчителі. Окремо в уряді зазначили, що згодом розмір пенсійних виплат зростатиме.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Розмір пенсій в Україні

Деякі українці одержують пенсійні виплати менше ніж 2 тисячі гривень. Згідно зі статистикою ПФУ зараз розмір пенсій такий:

0,6% пенсіонерів мають 1227,80 гривень.

10,4% – понад 10 тисяч гривень.

15% – від 4001 до 5000 гривень.

21,3% – від 3001 до 4000 гривень.

23,2% – від 5001 до 10000 гривень.

29,5% – від 2001 до 3000 гривень.

Середній розмір пенсії в Україні у 2023 році зараз – 5563,34 гривні.

Нагадаємо, щоб не залишитися з копійками у гаманці на старості років: як українцям отримати гідну пенсію.

Раніше повідомлялося, що неприємний подарунок під ялинку: експерти вважають, що підвищення тарифів на світ вже не за горами.

Також, українцям назвали суми майбутніх пенсій: з мінімальною та середньою зарплатою.