В українських супермаркетах змінилися цінники на популярні овочі - огірки, буряки та болгарський перець. За що українцям доведеться платити більше, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні все ще утримуються низькі ціни на основні овочі через новий урожай. Проте деякі позиції трохи подорожчали у другій половині вересня.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Огірки

У супермаркетах змінилися середні ціни на гладкі огірки – замість 31,19 гривні за кіло доведеться заплатити 37,40 гривні. Також подорожчали колючі огірки – з 28,31 до 44,90 гривні за кілограм. Тепличні огірки зросли у ціні з 25,90 до 33,90 гривні за кілограм.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Буряк

Буряк поки що радує українців доступним цінником - у середньому 8,96 гривні за кілограм. Варто зазначити, що ще минулого місяця середня вартість овочів становила 12,86 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Перець

Перець болгарський жовтий у середньому коштуватиме 128,25 гривні за кілограм, що трохи дешевше, ніж минулого місяця - 131,92 гривні за кілограм. Цінники у супермаркетах коливаються в межах 103,00-161,10 гривні за кілограм.

Ціни на перец. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перец. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, запаси на зиму робити ще рано? Які ціни на продукти українці побачать ближчими до жовтня.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, вершкове масло та яйця: нові ціни вдарять по гаманцях українців.