Для всіх наших шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок стежать за цінами на головні продукти харчування, є низка важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на популярні сезонні фрукти.

Зокрема, йдеться про яблука кількох сортів, а також цінники на виноград. Варто зазначити одразу, що третього тижня вересня яблука знизилися в ціні майже на 10 гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Вартість яблук

Згідно з відкритою інформацією, в Україні продовжують знижуватися ціни на яблука та виноград на полицях супермаркетів. Так, порівняно з минулим місяцем українські яблука подешевшали майже на 10 гривень, до 20,38 грн/кг. Станом на 20 вересня цінник на них коливається від 14,90 грн/кг (Варус) до 24,99 грн/кг (Новус).

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість винограду

А от середня вартість винограду станом на 20 вересня опустилася з 110,45 грн/кг до 90,25 грн/кг. Ось наприклад, на полицях супермаркетів "Новус" він коштуватиме 86,99 грн/кг, а ось у магазинах "Метро" за нього доведеться віддати 93,50 грн/кг.

Ціни на виноград, скріншот: Minfin
Ціни на виноград, скріншот: Minfin

Нагадаємо, як у супермаркетах порушують права: що заборонено робити касирам.

Раніше повідомлялося, на м'ясо у вересні доведеться розщедритися: українцям показали нові ціни на свинину та сало в супермаркетах.

Також, з приходом осені ціни почали зростати: скільки українці заплатять за картопля, капусту та огірки у вересні.