Популярні супермаркети "порадували" українців новим підвищенням цін. Цього разу цінники переписали на яйця, хліб та цукор. Про це свідчать дані, які опубліковані на порталі Мінфін.

Якщо до початку повномасштабної війни українці витрачали значну частину бюджету переважно на комунальні послуги, то тепер ще й на продукти, які продовжують зростати у ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, на початку осені супермаркети підняли цінники на низку важливих продуктів - яйця, хліб та цукор. Ці товари є у продуктовому кошику кожного українця, тож коливання цін завжди дуже відчуваються.

Яйця

Десяток яєць "Квочка" у серпні в середньому можна було купити за 45,82 гривні, а "Ясенсвіт" за 46,34 гривні. На початку осені ціни перерахували і продукція обох торгових марок подорожчала – до 46,00 та 47,51 гривні відповідно.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Хліб

Нарізний пшеничний хліб піднявся в ціні в середньому майже на 3 гривні – з 32,96 до 35,93 гривні за буханець вагою 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Цукор

Цей важливий продукт подорожчав не так суттєво, але все ж таки українцям доведеться платити більше. Середній цінник на цукор зріс із серпневих 34,46 гривні до 34,52 гривні за кілограм.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки і перець.

Також наш портал інформував, макарони будуть без сосисок: м'ясний продукт відчутно додав у ціні, сардельки ще дорожчі.

Крім того, ми писали, максимальне зниження цін: улюблені фрукти стають доступнішими для українців.