В Україні спостерігається подальше зниження цін на більшість овочів, але водночас дорожчають деякі фрукти. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

У великих українських супермаркетах спостерігається зростання цін на "екзотичні" фрукти - мандарини та лимони. Також не дуже тішить цінник на апельсини.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

Мандарини

Середній цінник на фрукт станом на 13 вересня становить 94,95 гривні за кілограм. Минулого місяця вартість була помітно нижчою – 89,14 гривні за кілограм. Мандарини Туреччина злетіли в ціні ще відчутніші - з 89,82 до 114,28 гривні за кілограм.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Лимони

Лимони на тлі мандарину практично не змінилися в ціні. Середня вартість зросла з 74,73 до 75,42 гривні за кілограм. Діапазон цін на фрукт коливається у діапазоні 67,99-91,86 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Апельсини

Апельсини в першій половині вересня трохи подешевшали, але цінник залишається рекордно високим. Середня вартість фрукта знизилася з 79,52 до 78,65 гривні за кіло. Апельсини преміум із 80,92 гривні подешевшали до 79,99 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, 5 грн за кіло - просто свято: в Україні буквально обвалилися ціни на цибулю та моркву.

Також наш портал інформував, в Україні злетять ціни на курятину та яйця: експерт назвав головні причини подорожчання популярних продуктів.

Крім того, ми писали, доведеться віддати майже 43 гривні за упаковку: українцям показали нові ціни на цукор, сіль та борошно.